top of page

Podporna skupina zdravljencem odvisnih od alkohola

Spoštovani!

 

Vabimo vas, da se nam pridružite v podporni skupini, ki je namenjena vsem, ki ste opravili kakršnokoli obliko zdravljenja.

Za vas smo pripravili program 5 zaporednih srečanj,

ki bodo potekala 1x tedensko.

 

Ker lahko čustva igrajo ključno vlogo pri razvoju odvisnosti od alkohola se veliko ljudi obrača k alkoholu kot načinu za obvladovanje stresa, tesnobe, žalosti ali jeze. Alkohol lahko začasno zmanjša občutek negativnih čustev in prinaša občutek olajšanja. Vendar pa ta učinek ni dolgotrajen, kar pomeni, da se posameznik pogosto obrača k alkoholu kot načinu za soočanje s čustvenimi izzivi, kar lahko vodi v odvisnost.

 

Poleg tega lahko pogosto pitje alkohola povzroči tudi spremembe v možganih, ki vplivajo na regulacijo čustev. Dolgotrajno uživanje alkohola lahko povzroči zmanjšanje sposobnosti posameznika, da se učinkovito spopade s čustvi, kar lahko vodi do povečanja uporabe alkohola kot sredstva za obvladovanje čustvenega stresa.

 

Zato je pomembno, da posamezniki, ki se borijo s čustvenimi izzivi, poiščejo ustrezno pomoč in podporo, namesto da se zatekajo k alkoholu kot načinu za soočanje s čustvenimi težavami. Podporna skupina, ki jo predstavljamo, bi lahko predstavljala eno od učinkovitih možnosti za pridobivanje teh veščin in pomoč pri dolgotrajni abstinenci.

 

Podporna skupina poteka v obliki skupinske hipnoterapije. Hipnoterapija je povsem naraven in enostaven proces, preko katerega se na nezavednem nivoju dogajajo spremembe, ki pomagajo posameznikom, da postajajo najboljša verzija sebe. Proces je varen, kar pomeni, da imate udeleženci popolno kontrolo in je od vsakega posameznika odvisno, kako "daleč" je pripravljen iti. Hkrati pa je vsak posameznik v skupini del nečesa večjega in je s tem skupinsko in individualno zavezan k spremembi.

S pomočjo hipnoterapije se boste naučili obvladovati svoja čustva, spoznali notranje doživljanje svojega sveta, se naučili tehnik sproščanja in naredili načrte za prihodnost. Verjamemo, da boste skozi ta proces pridobili pomembna veščine, ki vam bodo pomagale pri abstinenci.

 

Naš cilj je vaša abstinenca.

 

Veselimo se srečanja z vami!

 

Skupina je omejena na 8 članov. Srečevali se bomo 5 tednov zapored, v popoldanskih urah. Skupina se oblikuje, ko je prijavljenih dovolj članov. O pričetku vas obvestimo naknadno.

 

Skupine vodi:

Jernej Kocbek, dip.zn.,

terapevt medicinske hipnoze

bottom of page