top of page

PIŠKOTKI IN POLITIKA ZASEBNOSTI

 

 

UPORABA PIŠKOTKOV

 

Spletna stran www.hipnoterapija-kocbek.com uporablja piškotke.

 

S piškotki vas osebno ne identificiramo. Piškotki se uporabljajo, da se omogoči učinkovito, uporabniku prijazno in varno spletno mesto.

 

KAJ SO PIŠKOTKI?

 

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika. Brskalnik se lahko nastavi tako, da se piškotki uporabljajo ali na splošno zavrnejo le z dovoljenjem uporabnika. Piškotki se samodejno izbrišejo po 12 mesecih.

 

ZAKAJ SPLETNA STRAN POTREBUJE PIŠKOTKE?

 

Glavni namen piškotka je, da spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove pogoste izbire in izkušnje. S tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

 

Želite izvedeti več o piškotkih?

https://europa.eu/european-union/abouteuropa/cookies_sl

 

ANALIZE INTETRNETNIH STORITEV: GOOGLE ANALYTICS

 

Spletno mesto uporablja Google Analytics, analizo spletnih storitev Googla Inc. ("Google"). Google Analytics uporablja piškotke, besedilne datoteke, ki so shranjeni na uporabnikovem računalniku in omogočajo analizo uporabe spletnega mesta. Informacije, ki jih ustvari piškotek o uporabi spletnega mesta, se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in se tam shranijo.

 

Upravljavec je omogočil aktivacijo IP anonimnosti na svojem spletnem mestu, tako da je IP naslov uporabnika od Googla znotraj držav članic Evropske unije ali druge države pogodbenice Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru skrajšan.

 

Samo v izjemnih primerih bo celoten IP-naslov uporabnika posredovan na Googlov strežnik v ZDA in šele tam skrajšan. Po naročilu upravljavca uporablja Google te informacije, da ovrednoti uporabo spletnega mesta s strani uporabnika, da za upravljavca sestavi poročila o aktivnosti spletnih strani in da za upravljavca zbira storitve, ki so povezane z uporabo spletnih strani in interneta.

 

IP naslov, ki je bil posredovan v okvirju Google Analytics, ne bo združen z drugimi Googlovimi podatki. Googlovo zajemanje podatkov, ki jih povzročajo piškotki in so vezani na konkretnega uporabnika (vključno z IP naslovom), kot tudi obdelavo teh podatkov lahko uporabnik prepreči tako, da naloži in namesti vtičnik za brskalnik. Pri tem pa je potrebno opozoriti, da se brez piškotkov ne da ali ne da v celoti uporabljati nekaterih elementov spletnega mesta.

 

VARNOST OSEBNIH PODATKOV

 

Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR) posameznikom omogoča boljši nadzor nad tem, kako in za kaj se vaši osebnih podatki obdelujejo in uporabljajo. Pri tem uredba opredeljuje pomen zagotavljanja informacij in pravice posameznikov v zvezi z osebnimi podatki (kot so pravica do vpogleda v osebne podatke, pravica do popravka, izbrisa ali prenosa ipd.), ob tem pa zahteva tudi, da podjetja od posameznikov za različne namene obdelave osebnih podatkov pridobimo izrecna soglasja.

 

Upravljavec osebnih podatkov je Jernej Kocbek s.p., Malečnik 35, 2229 Malečnik, www.hiponterapija-kocbek.com. Odgovorna oseba za varstvo osebnih podatkov je dosegljiva na sedežu podjetja ali na e-naslovu: jernejkocbek@gmail.com

 

NAMENI ZBIRANJA IN OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

 

Osebne podatke  se zbira z namenom vodenja evidence obiskov in informiranja o novostih. Zbira in hrani se tiste podatke za katere je bilo podano soglasje.

 

HRAMBA OSEBNIH PODATKOV

 

Za potrebe opravljanja svojih storitev se zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

 

 • ime in priimek,

 • naslov in kraj bivanja,

 • datum rojstva,

 • naslov elektronske pošte,

 • kontaktno telefonsko številko,

 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce,

 • IP naslov, iz katerega uporabnik dostopa do spletnega mesta,

 

Osebni podatki zbrani preko spletne strani in facebook profila Hipnoterapija - Kocbek ter kontaktnih obrazcev se za potrebe informiranja hranijo do preklica ali 2 leti.

 

AVTORSTVO SPLETNIH VSEBIN

Razen vsebine, ki vam izrecno pripada po določilih pravnega obvestila, imajo podjetje in lastniki spletnega mesta vse avtorske in druge pravice, povezane z intelektualno lastnino. To pomeni, da so vsa gradiva, grafični material, fotografije, avdio in video materiali idr. vsebine, objavljene na hipnoterapija-kocbek.com in povezanih spletnih profilih podjetja, v lasti podjetja in/ali njegovih partnerjev.

UPORABA VSEBIN ZA OSEBNI IN NEKOMERCIALNI NAMEN

Skladno z zakonodajo Republike Slovenije imate kot uporabnik spletnega mesta pravico za ogled in predvajanje vseh objavljenih vsebin za zasebne potrebe.

Če vsebino, objavljeno na hipnoterapija-kocbek.com oziroma drugih spletnih kanalih podjetja, delite javno ali zasebno v osebne ali nekomercialne namene prek e-pošte, družabnih omrežij, kot so Facebook, Instagram, YouTube ali podobno, mora biti avtorstvo vsebine jasno označeno, vaša objava pa mora vsebovati hiperpovezavo do spletnega mesta hipnoterapija-kocbek.com. Prenašanje in kopiranje objavljenih posnetkov ni dovoljeno.

OMEJITEV DOSTOPA

Nekateri deli tega spletnega mesta (npr. vmesnik za urejanje vsebin) so dostopni le uporabnikov s posebnimi pooblastili, zato do njih ne more dostopati vsak. Vsako uporabniško ime in geslo za to spletno mesto, ki ga imate ali ste ga v preteklosti morda imeli, je zaupno in ste ga dolžni varovati pred zlorabami.

PRAVICE KLIENTOV:

 

 • Pravica do dostopa do podatkov

 • Pravica do popravka

 • Pravica do izbrisa (»pravica do pozabe«)

 • Pravica do omejitve obdelave

 • Pravica do prenosljivosti podatkov

 • Pravica do ugovora

 • Pravica do vložitve pritožbe v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov

 

Pridobljeni podatki se ne posredujejo drugim osebam.

 

V primeru vprašanj v zvezi z obdelavo osebnih podatkov ali z uresničevanjem vaših pravic v zvezi z obdelavo osebnih podatkov, se lahko obrnete na:

 

Jernej Kocbek, s.p.

Malečnik 35

2229 Malečnik

 

T: 041 721 539

E: jernejkocbek@gmail.com

bottom of page